Culorile au un imens impact asupra vietii noastre. Insasi lumea de jur imprejurul nostru este pictata placut in diverse nuante. Acestea au puternicul rol de a ne influenta cum raspundem din punct de vedere fizic si psihic la ceea ce vedem. Unul din cei mai importanti factori care trebuie luati in considerare se bazeaza pe impactul direct pe care culorile il au asupra procesului emotiilor si gandurilor noastre.

Culoarea are puterea de a afecta intreaga stare de spirit. Prin urmare, alegerea culorii care sa domine in camera dumneavoastra, este extrem de importanta. Daca ne vom trezi dimineata inconjurati de culori sumbre, starea noastra de spirit va fi mohorata si lipsita de viata. Daca primul lucru pe care il vom vedea dimineata va fi vioi si frumos pastelat, starea noastra de spirit va deveni intr-o clipa foarte pozitiva. Desigur, putem opta pentru o combinatie de culori, spre exemplu alegerea unei culori aprinse si a unei culori sumbre. Acest lucru va crea un frumos balans, iar starea noastra de spirit va deveni echilibrata.

Extrem de interesant este si modul in care culorile pe care le purtam pe imbracaminte ne degaja o anumita stare de spirit. Culoarea neagra, spre exemplu, are rolul de a crea eleganta, insa si lipsa dorintei contactului cu cei din jur. Culoarea verde, de altfel, are puterea de a imbunatati starea de spirit a purtatorului, dar si a celor din jur. Verdele exprima veselie, optimism si dorinta de viata. Daca ne simtim tristi, singuri sau plictisiti, prin purtarea acestei culori vom deveni putin mai detasati de probleme si mai optimisti.

Culorile puternice au puterea de a ne imbunatati cantitativ starea de spirit, de aceea este foarte important ca toate nuantele astfel pastelate sa se afle mereu in jurul nostru. Culorile pale sunt potrivite persoanelor timide sau introvertite. Prin urmare, inconjurandu-ne de culori vii si vesele, starea noastra de spirit se va imbunatati.

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *