Mereu vrei sa cunosti anturajul din care face parte copilul tau. Grupul de prieteni este foarte important pentru tine si pentru copilul tau. Prietenii copilului tau sunt foarte importanti in educatie. Parintii sunt tot timpul curioasi sa cunoasca prietenii copilului dat fiind faptul ca acestia au o mai mare influenta asupra comportamentului lui decat tine. Incercam sa ne protejam copii sa se includa in aturaje nepotrivite, insa au tendinta de a judeca cercu de prieni pe care il are copilul in functie de „look-ul” pe care il au sau in functie de comportament. Iata care sunt momentele in care trebuie sa iti faci grija pentru prieteniile pe care le are copilul tau:

Nu are incredere in el. Daca copilul tau adolescent este nesigur, se indoieste de valorile sale trebuie sa te ingrijorezi. Copilul tau poate trece prin modificari precum se ingrijoreaza de faptul ca se va putea integra in cercul sau de prieteni. Incearca sa iti incurajezi copilul cat mai mult si sa ii dai incredere in sine.

Daca este tot timpul agitat sau iritat, trebuie sa te gandesti ce fel de prieteni are. De obicei adolescentii si copii in perioada de pubertate sunt foarte rebeli. Nu te implica prea mult in alegerea prietenilor copiilor tai. lasa-l sa vada singur care sunt efectele negative pe care le are anturajul asupra lui.

Daca copilul tau iti povestea tot ce i se intampla si deodata este secretos si se asunde de tine trebuie sa iti pui un semn de intrebare. Intreaba-te ce fel de prieteni are si daca acestia il influenteaza in mod negativ.

Daca avea un anumit hobby sau o anumita pasiune si incepe sa se schimbe, nu ii mai place sa faca lucrurile care inainte il pasionau, trebuie sa te gandesti care ar fi motivul. Nu te grabi sa crezi ca doar prietenii sunt vinovata. Placerile copilului se pot schimba in functie de varsta si maturitatea copilului.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *