Scaune de masina, stingatoare sau chiar cartofii pot fi periculosi daca trec de o anumita data. Este destul de simplu sa stim ca produse ca laptele sau ouale se strica la un moment dat. Alte produse alimentare si nu numai au inscrisa data de expirare pe amblaj. Insa, exista produse care nu au o data de expirare inscriptionata pe ambalaj, dar care isi pot pierde din efect pe masura ce timpul trece.

Care sunt produsele care nu au data de expirare?

  1. Cartofii. Cartofii comuni si alte plante care fac parte din aceeasi familie, contin urme de substante chimice toxice numite solanina, care pot fi foarte periculoase, cauzand in unele cazuri moartea. Substanta toxica se afla in cantitati minime in cartofii cruzi, insa daca acesti sunt expusi la soare, sau depozitate langa alte legume care cresc nivelul de alterare- cum ar fi ceapa- concentratia acestei substante nocive poate creste. O solutie in acest caz ar fi ca aceste legume sa nu fi consumate necoapte sau cand cartofii sunt incoltiti. Magazia unde trebuie sa fie depozitati cartofii trebuie sa fie intunecata si racoroasa.
  2. Cablurile de alimentare. Unele cabluri de alimentare ieftine sau care sunt suprasolicitate pot fi un pericol de incendiu, folosind si sunt si foarte mari consumatoare de energie. Chiar daca sursa de protectie este una foarte buna, aceste cabluri sunt proiectate sa reziste pentru o anumita suma de jouli. Daca incarcatorul de la telefon se suprainclzeste, de exemplu, arunca-l si cumpara unul nou. In general, aceste lucruri ar trebui schimbate odata la doi ani, pentru ca sa se pastreze o siguranta cat mai buna in casa.
  3. Stingatoare de incendii. Multe dintre acestea au o durata de viata intre 5 si 15 ani, acest lucru depinde de tipul stingatorului. De exemplu, presiunea din interiorul casei poate afecta modul in care acestea isi vor face treaba. Verifica presiunea cat mai des si asigura-te ca iti reumpli stingatorul de fiecare data dupa ce l-ai folosit.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *