mod-avion

Modul avion este o setare care apare pe cea mai mare parte a telefoanelor mobile, care determina o dezactivare a abilitatilor de comunicare wireless, iar acest lucru le face sa fie aprobate pentru a fi utilizate in aeronave. In timp ce se afla in Modul Avion, un telefon nu poate forma si nici nu poate primi  apeluri, mesaje text, MMS-uri sau mesaje video. Cu toate acestea, functii ca playere de muzica, jocuri, calendar dar si multe altele, pot fi utilizate in continuare.

Ideea din spatele Modului Avion s-a nascut din dorinta oamenilor, care isi doresc sa isi utilizeze in continuare telefoanele mobile in avion, pentru a face anumite lucruri simple, cum ar fi ascultarea de muzica sau pentru a-si verifica anumite intalniri. In mod normal, utilizarea de telefoane mobile in avion este interzisa, deoarece semnalul lor ar putea provoca interferente. Modul Avion permite utilizatorilor de telefoane mobile sa nu sufere in urma acestei interdictii, asigurandu-se ca telefoanele lor sunt sigure de a fi utilizate in timp ce avionul se afla in zbor; de asemenea, toate dispozitivele electronice trebuie sa fie oprite inainte ca avionul sa decoleze sau sa aterizeze.

De ce nu au voie pasagerii sa foloseasca telefonele pe mod normal?

Exista doua motive pentru care oamenilor le este interzis sa foloseasca telefoanele mobile in avion, cu toate ca aceste reguli ar putea suferi o schimbare in viitorul apropiat. Primul motiv consta in faptul ca undele radio emise de telefoane ar putea interactiona cu sistemul de comunicare si de orientare al avionului, iar acest lucru ar putea fi devastator. In plus, telefoanele mobile de pe suprafata pamantului nu pot lua legatura cu cele care sunt folosite intr-un avion, deoarece avioanele circula cu o viteza foarte mare si la o altitudine impresionanta, astfel ca un telefon din avion ar putea „confunda” reteaua de pe pamant.

Cu toate ca Modul Avion face ca un telefon sa poata fi folosit legal intr-un avion, exista unele companii aeriene care cer ca pasagerii sa isi inchida de tot telefoanele mobile pe parcursul zborului. Desi acest lucru poate sa para greu de acceptat, calatorii ar face bine sa se conformeze; in urma atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001, companiile aeriene au dreptul de a scoate afara pasagerii in cazul in care acestia nu accepta termenii si conditiile rezonabile ale companiei aeriene.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *