In primul rand trebuie sa stii ca telul tau nu este acela de a economici carburant, ci de a economisi bani.  Din pacate, exista prea multi soferi care conduc „la consum” doar ca sa afle ulterior ca si-au distrus motorul, si ca trebuie sa scoata din buzunar mult mai multi bani pentru curatarea injectoarelor sau pentru reparatia motorului.

Asadar, in vremurile in care traim, fiecare banut care ne ramane in plus, conteaza foarte mult. Urmand cateva sfaturi utile, poti reusi sa economisesti o suma frumoasa de bani.

Costul carburantului a crescut foarte mult in ultima perioada, iar previziunile nu sunt deloc optimiste pe aceasta tema. Asadar, daca vrei sa te plimbi in continuare cu masina ta personala, in in acelasi timp iti doresti sa faci ceva economii, trebuie sa inveti cum sa conduci ecologic.

Renunta la ideea de a incalzi motorul. Nu are niciun rost sa lasi motorul sa se incalzeasca, si sa-l lasi sa functioneze inutil, la relanti. Asadar, sunt necesare doar cateva secunde pana te asezi confortabil in scaun si iti pui centura, dupa care poti pleca. De asemenea, tine minte ca e mai ecologic sa accelerezi mai vioi pana ce atingi o viteza de 50 km/h, prin schimbarea rapida a vitezelor inferioare in trepte superioare.  Tine minte insa ca dupa aceasta viteza trebuie sa accelerei cu moderatie.

Schimba viteza intr-o treapta inferioara la 1000 rotatii pe minut (rpm) si intr-o treapta superioara la 2000 rpm. Pentru motoarele diesel, schimba intr-o treapta superioara de viteza la 2400 rpm.

Foloseste corect anvelopele. Ar trebui sa-ti faci un obicei lunar, in care sa-ti verifici presiunea din roti. Pentru a afla care este presiunea corecta a pneurilor nu trebuie decat sa te uiti in cartea masinii, sau pe interiorul portierei in unele cazuri. De asemenea, tine minte ca ar trebui sa schimbi cauciucurile de iarna cand vine vara. Nu se va intampla nimic, ba din contra- va reduce consumul de combustibil. In acest fel nu le vei uza asa de mult, si le vei putea folosi mai multi ani la rand.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *