APLICATII DE CAUTARE JOBURI PE FACEBOOK

Facebook are o serie de aplicatii cum ar fi Branchout, CareerBuilder etc. si portaluri ca Glassdoor si Marketplace care sunt specifice pentru cautarea de joburi. Este locul unde utilizatorii isi incarca CV-urile si apoi primesc alerte referitoare la joburi disponibile din aria lor de activitate. Portalul Marketplace al Facebook poate fi inspectat de catre utilizatori pentru gasirea de liste locale de joburi cu descrierea si identitatea celor care au facut postarile.

A ATINGE AUDIENTA TINTITA PRIN RECLAMELE DE PE FACEBOOK

In ultimul timp, utilizatorii Facebook asigura intreaga lor istorie profesionala pe profilurile lor de desubtul ‘muncii si educatiei’ iar angajatorii cauta de asemenea candidatii cei mai potriviti pe Facebook si ii recruteaza pe vaza profilelor acestora. Angajatorii sunt activi pe Facebook in ultima vreme mai ales prin reclamele de pe Facebook, aceste reclame pot fi receptate de catre utilizatori doar sub un anumit mix demografic pe care angajatorii vor sa-l atinga.

AFLI MAI MULTE DESPRE O COMPANIE

Asa cum recrutorii pot afla informatii pretioase despre posibilii candidati la un anumit job doar uitandu-se pe profilele acestora de Facebook, acest site permite de asemenea ca tu sa afli detalii si cam ce atmosfera detine o companie doar dandu-i like pe pagina de Facebook. Foloseste link-uri de pe pagina de Facebook a companiei si de pe bloguri pentru a aduna informatii despre beneficiile sale si despre cultura sa vis-a-vis de munca.

Cateodata, poti de asemenea observa noi oportunitati de joburi de pe pagina de Facebook a companiei respective. Multe afaceri folosesc acum pagini de Facebook pentru a invita noi talente si pentru a interactiona cu potentialii candidati.

Pe de alta parte, angajatii sunt de asemenea incurajati de catre angajatorii lor sa-si mentina o anumita intimitate a setarilor si sa separe munca de prieteni. Ca rezultat, angajatii pot crea noi liste care isi au setate intimitatea in mod separat astfel incat atunci cand ei isi impartasesc postarile pot fi vazute doar de catre un anumit tip de oameni. Facebook, in concluzie, poate fi una dintre strategiile folosite pentru a cauta joburi insa nu constituie singura strategie pentru a cauta locuri de munca.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *