Probabil ca multi dintre noi uita de seniori atunci cand vine vorba de timpul lor de recreere si de ceea ce vor ei sa faca pentru a se simti mai uitli si mai plini de viata, incat considera ca varsta este doar o cifra si nu o atitudine sau un comportament.

Dansul pentru seniori

Uitam ca seniorii sunt cei de la care putem lua cele mai pozitive sfaturi si cele mai multe experiente de viata, incat trebuie sa ii implicam din ce in ce mai mult in viata noastra pentru ca acestia sa se simta mult mai importanti decat o fac de obicei in alte zile. Participarea seniorilor la concursuri si activitati ne ajuta sa ne formam o mai buna parere despre cum ar putea viitoarea noastra viata sa fie, odata cu inaintatea in varsta.

Unii dintre cei mai curajosi seniori s-au inscris sa ia lectii dans Bucuresti intrucat considera ca nu e niciodata prea tarziu pentru putina miscare, astfel incat dansul aduce unele dintre cele mai multe beneficii dintre activitatile sportive. Un prim aspect este faltul ca dansul te face mai destept, fiind una din cele mai bune metode pentru a preveni dementa si pierderea de memorie. Comparativ cu alte activitati, precum golful, ciclismul sau citittul, dansul are cel mai mult de castigat.

Dansul are cel mai mare grad de reducere a riscului de dementa decat orice activitate studiata, atat din punct de vedere cognitiv cat si fizic. S-a cunoscut ca activitatea fizica poate creste nivelul conexiunilor neurologice la nivelul sinapselor, iar unii cercetatori au descoprtit ca putem lua cele mai bune decizii intr-o fractiune de secunda prin miscarile libere date de dans.

Beneficii ale dansului pentru seniori

Privit dintr-un punct de vedere pozitiv, dansul este una dintre cele mai eficiente, avantajoase si complexe exercitii pentru a pastra o minte activa, dar si o stare buna de functionare. Muzica nu se porneste doar pentru cei tineri, incat seniorii pot fi in forma si la o varsta de peste 80 de ani, intrucat dansul imbunateste starea inimii si a plamanilor, pentru o mai buna functionare a acestora, ajuta la obtinerea unor oase mai puternice si cu risc redus de osteoporoza, asigura o mai buna coordonare, agilitate si flexibilitate in miscare. Cei mai multi seniori care participa la lectiile de dans o fac pentru ca in acest mod isi imbunatatesc starea generala psihologica, pentru ca dobandesc o incredere mai mare in ei si ii ajuta sa isi dezvolte unele dintre cele mai bune aptitudini sociale, incat sa le asigure o functionare mentala buna.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *