gradinita

Daca ai de gand sa-ti educi copilul de acasa inca de mic, gandeste-te mai bine. Poate ca tie, ca parinte, ti se pare mult mai rezonabila aceasta varianta de educare de acasa, insa cel mic nu va avea parte de  aceleasi avantaje si conditii de invatare ca la o gradinita particulara, de exemplu. Acasa, copilul tau nu va avea parte decat de invataturile si de regulile impuse de parinti si nu va avea cu cine sa socializeze de varsta lui.

Educarea copiilor de acasa se refera la conceptul de educare a copiilor din mediul familial in loc de a alege ca acestia sa fie trimisi la o gradinita sau o scoala privata sau de stat. Mai multa lume alegea inainte varianta educarii celor mici de acasa pentru ca nu isi permitea sa plateasca serviciile oferite de asemenea institutii de invatare, dar acum exista o varianta din care poate sa aleaga toata lumea cand vine vorba despre asta.

Unul dintre primele motive pentru care unii prefera sa-si educe singuri copiii este calitatea educatiei din scolile publice care este discutabila. De asemenea, mai multa lume prefera educarea copiilor acasa datorita costurilor implicate de scolile traditionale. Unii parinti cred ca isi cunosc atat de bine copiii, ca le cunosc slabiciunile si punctele forte si considera ca sunt mult mai potriviti pentru educarea lor de acasa.

De asemenea, unii parinti considera ca a-si tine copiii acasa, ii fereste pe acestia de compania proasta si de invataturile rele pe care le pot dobandi de la alti copii. Alt motiv pentru care unele persoane prefera sistemul de educatie de acasa este pentru ca isi doresc ca cei mici sa isi inradacineze valorile familiei si sistemul moral al acesteia.

Si totusi, haideti sa vedem de ce nu ar trebui sa preferam educatia de acasa pentru copiii nostri. Parintii nu sunt niste profesionisti in educatie certificati care sa cunoasca la fel de bine normele si regulile ce trebuie impuse copiilor inca de mici in cadrul unei institutii de invatare.

Predatul la scoala este o arta care necesita abilitatea de a intelege nevoile copiilor. Cand esti parinte si educi de acasa, ai tendinta sa devii mai subiectiv, asadar nu este chiar foarte bine. Parintilor poate le vine mai greu sa se conformeze unui curriculum si sa creeze un program de invatare pentru copii lor, de aceea mediul educational dintr-o scoala este perfect pentru ca cei mici sa invete sa respecte reguli, sa stie ceea ce impune un program si respectarea acestuia.

Spre deosebire de profesorii si educatorii specializati, parintii nu sunt pregatiti pentru a educa copiii, asadar educarea de acasa a acestora poate sa fie un aspect destul de dificil de dus la bun sfarsit.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *