Unghiile si culoarea lor ne pot da primele si cele mai mari semnale de boala. Culoarea unghiilor este foarte importanta, deoarece asa ne putem da seama de ce boli suferim. Iata dupa ce criterii iti cunosti corpul in functie de culoarea unghiilor.

Daca unghiile tale nu sunt suficient de colorate, sunt lipsite de culoare este un semn ca suferi de o forma de anemie sau de o boala a sangelui cu insuficienta de globule rosii. Trebuie sa consumi mai multe fructe si legume pentru a regla nivelul de fier din organism si ulterior, sistemul circulator. In cazul in care unghiile tale nu au chiar nici o culoare este timpul sa mergi la un control. Acesta poate fi un semn ca poti suferi de diabet. Aceasta boala trebuie sa fie diagnosticata din timp pentru a nu avea parte de complicatii. Il poti tineinsa, sub control, daca tii un regim alimentar si te adaptezi unui stil de viata sanatos.

In cazul in care unghiile tale sunt galbene, inseamna ca ai putea avea probleme la plamani si limfedem. Bineinteles, unghiile se ingalbenesc si in cazul in care aveti vreo ciuperca la nivelul unghiei. Daca infectia de la unghie se extinde, atunci unghia se va ingrosa si va fi sfaramacioasa. De asemenea, in cazul in care ai unghiile galbene poti avea diabet sau afectiuni serioase ale tiroidei. Un control de rutina la medic este foarte bine venita.

Daca ai unghiile albe, este necesar, de asemenea, sa iti faci niste analize care sa iti demonstreze ca ficatul tau functioneaza intr-un mod corespunzator. De asemenea, unghiile albe indica si affectiuni ale rinichilor, limfedem, boli de inima sau diabet.

Daca unghiile tale au tenta de a fi vinete si au coloare albastruie inseamna ca organismul tau nu primeste suficient oxigen. In plus, tot unghiile de aceasta culoare te avertizeaza ca ai o problema pulmonara sau cardiaca.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *