loreal

Introvertitii ar trebui sa nu incerce sa aplice pentru un job in compania gigantica L’Oreal. Daca ar face acest lucru, cei de la resurse umane nu ii vor selecta, deoarece acestia sustin ca angajarea unor astfel de persoane nu aduce sansa de avansare in aceasta companie.

Aceasta este una din numeroasele cerinte pe care compania de produse cosmetice le are. Aceasta considera ca e important ca, in momentul in care isi cauta angajatii, acestia sa se integreze in cultura companiei. L`Oreal prefera angajati increzatori, extrovertiti, deoarece „noi credem ca ideile apar in urma unor confruntari – tot timpul te vom provoca pentru confruntari si dorim sa vedem ca iti aperi ideile”- a declarat Frederique Scavennec, vicepresedintele companiei care se ocupa cu achizitionarea talentelor globale. „De asemenea, persoana care vrea sa se angajeze la noi, trebuie sa aiba pasiune, sa aiba spirit de antreprenor si sa fie capabila sa comunice cu oamenii. Fara aceste lucruri vei muri la L`Oreal.”

Pentru a incerca sa pastreze nivelul de „victime” la unul minim, L`Oreal foloseste diferite tehnici pentru a analiza personalitatea aplicantilor la un job in cadrul companiei. De exemplu, ar putea cere candidatilor sa faca un exercitiu de publicitate a unui produs, evaluand in acest fel creativitatea si competentele lor de a spune povesti. Pentru a gasi oameni care sunt atat creativi cat si comunicativi, compania lanseaza proiecte prin care provoaca studentii sa lucreze impreuna pentru a elabora un plan de marketing pentru unul din produsele sale. Mai multe companii urmeaza ideea celor de la L`Oreal in incercarea de a se asigura ca angajeaza cea mai potrivita persoana pentru compania lor.

Acestia isi doresc sa descopere diferite calitati, cum ar fi rabdarea, perseverenta, curiozitatea, agilitatea si apetitul pentru asumarea unor riscuri, prin supunerea candidatilor la unele teste de personalitate si mai multe interviuri ce tin de domeniul comportamental. Unii angajatori pot observa potentialii angajati in momentul in care acestia sunt implicati in actiunea de a interactiona cu alti lucratori. De asemenea, exista si jocuri online care evalueaza totul, de la creativitate la empatie.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *