amanet auto

Exista o diferenta uriasa intre a amaneta si a vinde un anumit produs. Daca te afli intr-o criza financiara si ai nevoie de o suma de bani in afara de economiile pe care le ai puse deoparte, prima si cea mai la indemana idee care iti vine in minte este de a vinde cateva lucruri pentru a face rost de valoarea necesara de bani. Poate fi vorba despre piese antice nepretuite, despre cateva bijuterii scumpe sau despre haine pe care nu le mai porti oricum. La orice te-ai gandi, ar trebui sa vezi mai bine daca iti doresti sa vinzi aceste produse sau doar sa le amanetezi, pentru a le putea recupera mai tarziu.

O casa de amanet auto poate face acelasi lucru pentru tine daca ai de gand sa obtii un imprumut rapid si fara probleme in cazuri de extrema urgenta. Ar trebui sa te gandesti insa daca se merita sa faci acest lucru, pentru ca in functie de perioada in care masina ta va ramane la amanet, la rascumpararea acesteia va trebui sa platesti mult mai mult decat suma ce ti-a fost imprumutata. Binenteles, acest lucru este dupa cum ai stabilit anterior cu functionarul casei de amanet si dupa politica respectivei afaceri.

Cum putem defini amanetarea?

  • Acest proces este mai mult ca un imprumut securizat care iti promite pastrarea bunului tau in conditii de calitate, pana cand vei intoarce banii luati pentru o anumita perioada.
  • In mare, tu vei oferi bunurile tale functionarului de la casa de amanet drept garantie pentru cateva luni sau cum s-a cazut de acord de ambele parti.
  • Va trebui sa asiguri ca vei plati imprumutul in perioada de timp specificata. In caz contrar, brokerul are tot dreptul sa detina posesia bunului tau si sa il vanda la randul lui.
  • Termenii si conditiile variaza de la o casa de amanet la alta.

Cum putem defini vanzarea?

  • In cadrul unei vanzari, o parte pierde dreptul asupra unei posesiuni care se vinde, in schimbul unei anumite sume de bani.
  • Persoana care plateste acei bani intra in posesia totala a produsului in cauza, pe care l-a cumparat si il poate folosi in ce scopuri isi doreste.
  • Vanzatorul accepta o anumita valoare de bani si da la schimb un anumit bun.
  • Vanzatorul isi pierde produsul vandut si toate drepturile asupra acestuia, in timp ce ia bani pentru asta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *