Potrivit unei femei pe nume Ellen Stofan, ne aflam la o distanta de aproximativ 30 de ani de a descoperi existenta extraterestra. Nu, nu este o prezentatoare TV sau o scriitoare de carti science- fiction, Ellen este director stiintific al NASA, asa ca probabil cunoaste ceea ce zice. Dupa ce oamenii de stiinta ne-au anuntat, in urma cu ceva timp, ca e imposibil ca viata extrateresta sa existe, astazi lucrurile stau putin mai diferit.

NASA a demonstrat ca viata poate naste in conditiile in spatiul indepartat. Daca stai si te gandesti ca mucegaiul se poate intinde intr-un colt din baia ta, la fel si viata poate sa apara de nicaieri. Spatiul este un spatiu atat de neospitalier incat nici componentele cele mai de baza a vietii nu ar putea sa traiasca in spatiu. Asadar, nu exista nicio sansa ca viata extrateresta sa poata trece de divizarea cosmica. Cel putin asta se credea pana cand cercetatorii de la NASA au reusit sa reproduca viata si material genetic in spatiu (spatiu ca laborator, in acest caz). Experimentul a aratat ca in cosmos ar putea exista tot felul de ”bunatati” biologice, care pot ajunge pe planete si sa insamanteze viata acolo.

Se pare ca exista si alte planete care ar putea sa intretina viata. Cercetatorii pot crea oricat de molecule isi doresc in spatiu, insa nu vor reusi sa faca mare lucru daca o planeta nu poate sustine viata. Asadar, exista aproape cateva sute de miliarde de galaxii, astfel ca noua ne ramane sa descoperim cele cateva trilioane de planete care se aseamana cu Pamantul.

Viata a luat nastere acum un miliard de ani. Bineinteles, in ideea de a sustine viata, o planeta nu trebuie sa fie doar un loc perfect, ci trebuie sa aiba si o varsta optima. Pamantul are o varsta de patru miliarde de ani, iar viata a aparut abia la jumatatea existentei Pamantului. Sa speram ca exista alte planete care pot sa intretina viata, si care sa nu fie chiar asa de neospitaliere cum este Australia, de exemplu (tara cu cele mai ciudate creaturi, sau cum multi ii spun- The Nopeland).

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *